Öğretmenler son haftalarda defalarca saldırıya uğramıştı. Öğretmenlerin uğradığı saldırılara bir yenisi de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde eklendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de peş peşe yaşanan öğretmenlere şiddet vakalarının ardından açıklama yapmış yaşanan vakalardan üzülerek haberdar olduklarını belirtmişti.

Gündeme daha önce eğitimcilere yönelik şiddettin önüne geçmek adına öğretmenlere önlük değil çelik yelek dağıtılmasını öneren Hürriyetçi Eğitim-Sen Başkanı Müdür Baş Yardımcısı Levent Kuruoğlu sosyal medya hesabından olaya isyan etti.

Birinin ölmesi mi gerekiyor?

Hürriyetçi Eğitim-Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’nun Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ofisinin sosyal medya hesaplarını ekleyerek yayınladığı mesaj:

Osmaniye Kadirli ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi Md. Başyardımcısı Yılmaz Uslu bıçaklı saldırı sonucu yaralanmıştır.  Meslektaşımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Eğitim çalışanlarının maruz kaldığı şiddete karşı, kanuni düzenlemeler yapılması için birinin ölmesi mi gerekiyor?