Orduolay’dan Merve Saraç’ın haberine göre Ordu Üniversitesi’ndeki skandal şöyle gerçekleşti. Sınava giren adayların sınav sonuçları üniversite tarafından yayınlandı. Yayınlanan sonuçlara göre kazanan adaylardan kayıt için gerekli belgeler dahi istendi. Ancak 3 gün sonra aynı sınavın açıklanan yeni sonuçlarına göre kazanan adayların birçoğunun sınavı kaybetti, bazı öğrencilerin puanlarının düşerken bazılarının ise yükseldiği görüldü.

''Hakkımızı mahkemede arayacağız''

Ordu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Sınavını önce kazanan sonra kaybeden öğrencilerden biri de Yunus Emre Araç. Araç’ın babası Veysel Araç oğlunun önce 328 puan 6. Olduğu, sonra açıklanan listede ise puanı 308’e düşerken 17.yedek olarak gözüktüğünü söyledi. Öfkeli veli Veysel Saraç, mağdur edildiklerini ve haklarını mahkemede arayacaklarını söyledi. Veysel Saraç’ın açıklamaları:
Oğlum Tokat Spor Lisesi mezunu. Yıllarca bu sınava hazırlandığı gibi aylardır da özel hazırlık yaparak sınava kendini hazırladı. Biz sınav sonrası ilk açıklanan listede kazananlar arasında oğlumun 328 puanla 6. sırada olduğunu gördük. Sevindik, gururlandık. Hatta kayıt için evraklarını hazırlaması istendi. Ancak 3 gün sonra bir liste daha açıklandı. Burada oğlumun bırakın kazanmaya yedekte 17. sırada olduğunu gördük. Puanı da 328’den 308’e indirilmiş. Yani 20 puanı indirilmiş. Bunula ilgili Ordu Üniversitesi’nden resmi bir açıklama yok. Sorduk soruşturduk teknik bir hata gibi muğlak ne olduğu anlaşılmayan bir cevap aldık. Sonra spor lisesinden gelenlere verilen ek puanların silindiği söylendi. 2013’te spor lisesinden gelenlere verilen ek puan kaldırılmış. İyi de arada 10 yıl var şimdi mi öğrendiniz? Peki tamam spor lisesinden gelenlere verilen ek puanı sildiniz ama bazı öğrencilerin puanı artmış bu nasıl oluyor? Bazı öğrencilerin ilk listede puanı düşük ikinci listede yüksek. Eğer ek puanlar silindiyse herkesin puanı düşmesi ya da spor lisesinden gelmeyenler için sabit kalması gerekmez miydi?