Christopher Nolan'ın  son filmi "Oppenheimer", izleyicilerin beklentilerini fazlasıyla karşılayarak gişeyi domine ediyor. "Barbenheimer" çılgınlığının tüm dünyayı sarmasıyla, Nolan'ın bu son epik yapımını izleyen veya izlemeyi bekleyen seyirciler, dram ve bilimin mükemmel karışımını tatmin edecek diğer Oppenheimer benzeri filmler olduğunu bilmekten memnuniyet duyacaklar. Biyoloji, jeoloji, kimya veya fizik alanında uzmanlaşanlar, bir bilim insanının bir keşif yaptığında ne kadar heyecanlandığını görmeyi severler. Ancak bu keşifler her zaman Doc Brown'ın flux kapasitörünü icat etmesi kadar neşeli olmayabilir. Bazı keşiflerin sonuçları ağır olabiliyor. Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" adlı filmi resmi olarak 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek ve atom bombasının icadında yardımcı olan J. Robert Oppenheimer'ın hikayesini anlatıyor. Oppenheimer hakkında çok fazla film seçeneği olmasa da, beyin hücrelerinizi tazelemek için bilimsel sinemaya ihtiyaç duyanlar için doğru yerdesiniz.

1. 'Tesla' (2020)

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil şirketi hakkında bir film olmayan Tesla, ünlü mucit Nikola Tesla'nın amacını bulmasını anlatan bir biyografik film. Thomas Edison gibi Tesla, hayatında pek azı uluslararası tanınma kazanan birçok elektrik motoru ve makinesi icat etti.

2. 'Radioactive' (2019)

Bilimsel keşfin ölümcül sonuçlarını doğrudan canlandıran bir hikaye olan Radioactive, Marie Curie'nin hayatını ve polonyum ile radiumun dünyaya serbest bırakılmasını anlatıyor.

3. 'The Man Who Knew Infinity' (2015)

Dev Patel, gerçek hayatta matematikçi Srinivasa Ramanujan olarak ikonik bir performans sergiliyor. Başlangıçta Hindistan'dan düşük sınıf bir vatandaş olan Ramanujan, İngiltere'ye göç etti ve Cambridge Üniversitesi'nde eğitim gördü ve matematik teorisinde çığır açan buluşlar yaptı.

4. 'The Theory of Everything' (2014)

Dünyanın en etkili kişilerinden birinin hikayesini anlatan The Theory of Everything, ünlü fizikçi Stephen Hawking'in erken yaşamını gözler önüne seriyor.

5. 'Hidden Figures' (2016)

Her tarih meraklısının izlemesi gereken bir film olan Hidden Figures, üç unutulmuş Amerikan kahramanını yeniden gündeme getiren film.

6. 'Arrival' (2016)

Amy Adams ve Jeremy Renner'ın başrolde olduğu bu bilim kurgu drama, dünyanın dört bir yanına uzaylı uzay araçlarının gelmesini ve insanların onlarla nasıl iletişim kurmaya çalıştığını anlatıyor.

7. 'The Imitation Game' (2014)

Zayıf kalpli insanlar için olmayan The Imitation Game, II. Dünya Savaşı sırasında geçen bir İngiliz drama ve puzzle dehası Alan Turing olarak Benedict Cumberbatch'ın büyüleyici performansıyla ön plana çıkıyor.

8. 'A Beautiful Mind' (2001)

Bu Russell Crowe filmi, yüzyılın dönüşünde seyircileri şaşırttı, matematikçi John Forbes Nash Jr.'ın duygusal hayatını gözler önüne serdi. 1968'den bir bilim kurgu filmi nasıl 2023'teki bir filmin öncüsü olabilir? Stanley Kubrick'in en iyi filmlerinden biri olan 2001: A Space Odyssey, evrim, bilimsel ilerleme ve küstahlığın sonuçları gibi temalar etrafında dönüyor.