İstanbul Beyoğlu Refia Övüç Olgunlaşma Enstitüsünün açmış olduğu ‘Millî Mutabakat Metnimiz: İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ isimli sergi büyük ilgi görmüştür. Serginin açılışında saygı duruşu ile birlikte Sincan Itri Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin katılımıyla İstiklal Marşı okunmuştur. Ayrıca sergi boyunca ziyaretçilere büyük bir müzik dinletisi keyfi yaşatılmıştır.

Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde açılan sergide giyim, hat tezhip, tanıtım ve pazarlama atölyesinin işbirliği içerisinde olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda çeşitli ürünlere yer verilen sergide hat tezhip atölyesinde İstiklal Marşı’nın ilk metninin yeniden yazıldığına dikkat çekildi. Misafirler tarafından 25 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergide çeşitli çalışmalara yer verildiği görülmüştür.

Yeniden Üretilen Çalışmalar Yerini Aldı

Orijinal fotoğraflardan kitaplara, belgelerden çeşitli ürünlere kadar her türlü çalışmanın yer aldığı sergide dikkat çeken pek çok nokta olmuştur. Ziyaretçilerin 25 Mart’a kadar gidebilecekleri serginin büyük bir öneme sahip olduğu görülmektedir. Orijinal beste kapaklarına ipek üzerinde yeniden tıpkıbasım gibi çalışmaların yapıldığına dikkat çekilmektedir.