Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tarafından hayata geçirilen programlardan birisi olarak "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" kapsamında yeniliklere yer verildiği görülmüştür. Bu yeniliklere göre Kantinlerin Çorba Ve Meyve Günü Etkinliği Uygulanacak. İşte sizlere bu etkinliğin detayını paylaşıyoruz. Böylelikle kayıt belgesi olan gıda işletmelerinde haftanın bir günü çorba satışı yapılmasına olanak verilecek.

Ankara Canan Özbağı İlkokulunun bu etkinlik kapsamında öğrencilere mercimek çorbası ve mandalina dağıttığı görülmektedir. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Gülcan Kılınç tarafından yapılan açıklamada ise öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmaları amacıyla bu uygulamaya geçildiği vurgulanmıştır. Ayrıca geleneksel tatlarla tanışmalarına olanak verecek olan "çorba ve meyve günü" planlandığına değinmiştir.

Çorba Ve Meyve Günü Etkinliği Nasıl Yapılacak?

Ambalajlı gıdaların tüketilmesindense Türk mutfağından önemli lezzetlerin tüketilmesine olanak verecek olan uygulamanın farkındalık oluşturacağı vurgulanmaktadır. Tüm illere gönderilen resmi yazıda bu uygulamanın detaylarına yer verilmektedir. Dengeli ve yeterli beslenmenin önemi vurgulanırken, bu hedeflenen amaçlar doğrultusunda planlamaların yapılacağına da değinilmektedir.