Milyonlarca öğrencinin yakından ilgilendiği konulardan olan 2024-2025 eğitim öğretim yılı yeni müfredatı ile ilgili pek çok soru gündeme gelmektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin zaman zaman bu sorulara açıklık getirirken Yeni Müfredatta İntegral Yok mu? İddialarını da yanıtladı. İnternet sayfalarında ve çeşitli kaynaklarda yeni müfredatta integral ve türev konularının yer almadığına ilişkin iddialara yer verilmişti. İşte Bakan Tekin’in bu iddialara yönelik açıklamasını sizlerle paylaşıyoruz.

Matematikte bir kavram olarak karşımıza çıkan integral, bir fonksiyonun belirli bir aralıktaki alanının nasıl hesaplanacağına dair bilgileri içermekteydi. Bu hesaplamayı yapmak amacıyla kullanılan integral, bir fonksiyon altındaki alanı ifade etmek amacıyla kullanılmaktadır.

İntegral Müfredattan Kaldırılıyor mu?

Kamuoyuna yansıtan bu iddialar Milli Eğitim Bakanı Tekin’e sorulmuştur. Bakan Tekin ise tüm bu alanlarda uzman olan kişilerden yaklaşık 2 bin kişilik bir kadronun çalıştığını vurgulamıştır. Bu kişilerin % 40’ının akademisyen olduğunu, diğerlerinin ise öğretmen olarak görev aldığını belirtmiştir. Böylelikle ortaya konacak sonuçlarda bilimselliğin de ön planda tutulduğunu vurgulamıştır. Uygulama yönünden ise öğretmenlerin değerlendirdiğine dair açıklama yapmıştır.