Eğitim camiasında büyük tepki ile karşılanan yeniliklerden biri de okullardaki ara tatil kararı oldu. Kesin olmamakla beraber 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni ara tatilin gelmesi düşünülüyor. İşte detaylar…

Bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek Nisan ayı ara tatili için geri sayım başladı. Ramazan Bayramı ile birlikte aynı döneme denk gelen ara tatilini iptal edileceği düşünülürken Bakan Tekin herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

Ara Tatil Süreleri

Haziran ayında başlayacak üç aylık yaz tatili öncesinde son ara tatil olarak kutlanan Nisan ayı arası değişiyor mu? Bu yıl 5 gün sürmesi planlanan Nisan ayı ara tatili herhangi bir sebepten dolayı ertelenirse Mayıs ayına çekilebilecek. Eğer Nisan ayındaki ara tatil Mayıs ayına çekilirse bu kez öğrenciler 13 ve 17 Mayıs tarihleri arasında tatilini gerçekleştirmiş olacak.

Konu ile ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı ancak hem veliler hem de öğrenciler böyle bir uygulamadan dolayı memnuniyetlerine dile getirdi. İlerleyen dönemde Nisan ayında uygulanan ara tatil tamamen kaldırılarak Mayıs ayına çekilebilecek.