Okullarda ki dijital bağımlılığın önüne geçmek için birtakım yasaklar getirildi. Bu yasaklardan biri de akıllı saat kullanımı ile ilgili oldu. İşte merak edilenler…

Okullarda Akıllı Saat Yasak mı?

2023/2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasından önce bir takım düzenlemeler getirildi. Bu düzenlemelerden biri de akıllı saat kullanımı ile ilgili olmuştu. Günümüzde de öğretmenlerin en çok şikayet ettikleri konular arasında yer alan akıllı saat sorunları günlük derslerde ve sınavlarda problem yaratmaya devam ediyor. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle beraber normal bir saat gibi gözüken ancak aslında akıllı saat olan saatlerin kontrolü de çok zorlaştı.

Kısacası geçtiğimiz yaz yapılan düzenlemelerle okul saatleri içerisinde öğrencilerin kişisel cep telefonu, ses kayıt cihazlarını, tabletleri ve akıllı saat kullanmaları yasaklandı.

Ayrıca telefon kullanımının öğrencilerin dikkatini dağıtması ve öğrenme becerilerini zayıflatması gerekçesiyle kararın alındığı ifade edilen açıklamada, akıllı saat ve tabletlerin de yasak kapsamına dahil edildiği bildirildi.