Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliğinde sona gelindiği vurgulanırken, yapılan radikal çalışmalardan birisinin ise 1 günün oyuna ayrılması şeklinde açıklandığı vurgulanmaktadır. Bugün ders işlenmeyeceği belirtilirken, yeni müfredatın ise 2024-2025 eğitim öğretim yılına yetişmesi için çalışmaların sürdüğü aktarılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den gelen bu dev adımların dikkat çektiğini belirtebiliriz. Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine önem verileceği aktarılırken, bu amaçla sosyal faaliyetlere de önem verileceği belirtilmiştir. Bu kapsamda sosyal faaliyetlerin ve oyun faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 1 gün ders işlenmeyeceği de belirtilmektedir. Bugün içerisinde gerçekleştirilecek sosyal faaliyetlerin ve oynanacak oyunların öğrencilere okulu sevdirmesi beklenmektedir. Diğer yandan ise kişisel gelişimlerini destekleyecek olan bu çalışmaların büyük fırsat yaratacağı belirtilmektedir.

Okullarda 1 Gün Ders İşlenmeyecek

Her ne kadar ders faaliyetlerinin yapılmayacağı belirtilse de 1 günlük süre zarfında yine devamsızlık yoklamalarının alınacağı da vurgulanmaktadır. Diğer yandan ise öğrencilerin bu faaliyetlere katılmak durumunda oldukları belirtilmektedir. Bu günler için ders işlenmemesine rağmen herhangi bir tatil durumunun söz konusu olmadığı da açıklanmaktadır.