Almanya’da yaşayan ve 24 çocuğa sahip olan bir adam için yıllık 1,5 milyon Euro yardım yapıldığı açıklanmıştır. 44 yaşındaki Nijeryalı Jonathan A. Yaşamını Almanya’da sürdürmektedir. Üstelik 24 çocuğu olan adam için devlet tarafından 1,5 milyon Euro yardım yapılmaktadır.

Çocukların birçoğunun kendisinin olmadığı belirtilirken, kağıt üzerinde ise Jonathan'ın olarak görünmektedir. Aynı zamanda pek çok çocuğunun annesini dahi tanımadığı belirtilmektedir. Almanya’da büyük ses getiren bu olay "Gurbetçi Şaban" filmini hatırlatmıştır.

Jonathan A.’nın Afrika’da çok iyi bir şekilde yaşadığı ve milyonluk arabalarda gezdiği belirtilmektedir. Almanya’da çocuk bakımı için aldığı yardım miktarının ise 1,5 milyon olduğu belirtilmektedir.

Ailedeki Çocuk Sayısına Göre Yardım Miktarı Belirleniyor

Nijerya’da yaşayan akrabaları tarafından çocukların bakımının yapıldığı belirtilirken, evlat edinmiş gibi görünerek devletten yardım alması da tepki çekmektedir. 24 çocuğa sahip olduğunu belirten Jonathan’ın en yüksek yardım miktarını aldığı da vurgulanmaktadır. Almanya’ya iş bulmak için giden Şaban karakterinin, çalışma izni olmayan Türkleri sömüren bir Alman patronun eline düşmesini ve sonrasında ise Alman devletinden çocuk yardımı alarak kendisine iş kurmasını konu alan Gurbetçi Şaban hikayesi akıllara gelmektedir.