Uzun süredir beklenen o hamle sonunda geliyor mu? Kamu tasarrufu adı altında askıya alınıp bekletilen yönetmeliğin detayları belli oldu.

Okullara bir sağlık personeli ve bir iş sağlığı güvenliği uzmanı atanması bekleniyor. Okullara güvenlik personeli ataması yapılır mı? Yıllar önce kaldırılan bu uygulama yeniden geri gelir mi? henüz bilmiyor.

Ortaokul ve lise öğrencileri için gerekli olan bu uygulama okullarda oluşan güvenlik zafiyetini ortadan kaldıracak. Bu durumda öğretmenlerin de yükü hafifleyecek. Öğrencilerin olası bir tehlike anında kaza geçirme, yaralanma ve darbenin şiddeti ile birlikte hastaneye kaldırılma gibi durumlarda güvenliğini sağlayacak bir personelin yeniden okullarda yer almaya başlaması bekleniyor.

Yıllar önce ayrılanlar okullara geri dönüyor mu?

Tasarruf tedbirleri kapsamında uygulamaya alınan ve okullarla ilişkiye kesilen güvenlik görevlileri, sağlık personelleri ve iş sağlığı güvenliği uzmanları yeniden işe başlayacak mı? konu ile ilgili resmi makamlardan yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Eğer olumlu yönde bir açıklama yapılırsa Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görevlendirilmek üzere iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, sağlık personeli ve güvenlik görevlisi personeli için alımların başlaması bekleniyor.