Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilmiş olan ve "365 Gün Öykü" adı verilen platforma dair detayları sizler için paylaşıyoruz. Bu platform ile nelerin amaçlandığını ve hangi alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını da görmüş olacaksınız. Okul öncesi dönemlerden itibaren çocuklarda okuma, dinleme ve buna benzer becerilerin geliştirilmesi amacıyla çeşitli materyallerin ve öykülerin hazırlandığına dikkat çekilmektedir.

Platformlarda Neler Var?

Çocukluk dönemlerinden itibaren daha geniş bir kelime haznesine ulaşılması amacıyla ve aynı zamanda konuşma yeteneklerinin de geliştirilmesi yönünde önemli adımların atıldığına dikkat çekilmektedir. Bu proje sayesinde platform içerisinde bilmecelere, öykülere, bulmacalara, tekerlemelere, şiirlere ve çeşitli kavramlar ile gezi türlerine de yer verildiğine dikkat çekilmektedir.

Aynı zamanda çocukların duyarlılığını artırabilecek içeriklerin geliştirildiği ve iklim değişikliği, küresel problemler gibi çeşitli konuların da platformda yer aldığı vurgulanmaktadır.

Öğretmenler tarafından büyük bir özveri ile gerçekleştirilen yazımların, çizimlerin ve tasarımların yer aldığı 53 resimden oluşan öykü kitabına bu platform üzerinde yer verilmektedir.