Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama doğrultusunda hangi iki branşa müjdeli haberin verildiğini aktarıyoruz. Bu haberimizde Bakan Tekin’den gelen açıklamanın detaylarını aktaracağız. Buna göre sizler de iki branşa yönelik verilen müjdeli haberi ve detaylarını inceleyebileceksiniz. Bakan Tekin tarafından yapılan bu sevindirici haberi ve tüm bilgileri detaylı bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz.

Bakan Tekin Neler Söyledi?

Tüm öğretmenlerin ortak sorunlarına değinen ve bunların başında da ders saatleriyle ilgili sorunlara dikkat çeken Bakan Tekin, mevcut olan ders saatleriyle müfredatın yetiştirilmesinin mümkün olmadığını da açıklamıştır. Ancak çözüm olarak ders saatlerinin artırılmasından yana olmadıklarını, müfredatta insani boyutlara daha fazla önem verileceğini de aktarmıştır.

Yaptığı konuşmasında öğretmenler için tanımlanacak ders saatlerinde müfredatın yerine getirileceğini belirtmiş, ancak bunun yanı sıra çocukların kültürel gelişimlerinin de destekleneceğini açıklamıştır. Akademik öğretimler kadar müzik ve spor gibi derslere de önem verilmesi gerektiğinin altını çizmiştir. Çocuklara bu becerilerin kazandırılacağını vurgularken, Müzik ve Beden Eğitimi branşlarını da işaret etmiştir.