2024 öğretmen atamalarında sona gelindikçe Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) bu konuda yapacağı açıklamalar büyük bir heyecanla beklenmektedir. Öğretmen atamalarının yapılmasında gereken şartlar açıklanmıştır. Takvimin yenilenmesinin de söz konusu olduğu bu atamalar için branş dağılımlarının ve kontenjanların ne olacağı merak edilmektedir. İşte sizler için 2024 MEB Öğretmen Ataması Şartları Ve Takvimi ile ilgili tüm detaylar..

Öğretmen Ataması Hangi Tarihte Yapılacak?

Bilhassa eğitim fakültesi mezunlarının büyük bir merak içerisinde bekledikleri öğretmen atamasına dair detaylar paylaşılacaktır. Branşların ve kadro sayılarının sabırsızlıkla beklendiğini vurgulanırken, atamaların hangi tarihte yapılacağına dair soruların da sıklaştığı bildirilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Tekin’in öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı konuşması gündemden düşmemektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın vereceği kadro sayılarına göre takvimi oluşturacağız diyen Bakan Tekin, öğretmen atamalarında 2023 KPSS puanının baz alınacağını da vurgulamıştır.

Alınabilecek en yüksek sayıda atama yapılacağını belirtirken, bu personellerden büyük bir kısmının ise öğretmenlerden oluşacağını da aktarmıştır.