Bu haberimizde Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ders saatlerinde değişikliğe ilişkin olarak yapılan paylaşımın detaylarını aktaracağız. Hem öğrencileri, hem de velilerini ilgilendiren ve milyonlarca kişinin şaşkına döndüğü bu haberimizin detaylarına göz atabileceksiniz. MEB tarafından alınan bu flaş kararla ilgili önemli bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 Eğitim öğretim yılının başından itibaren 1. 5. Ve 9. Sınıflarda uygulanacak müfredat değişikliğine ilişkin çalışmalar son hızıyla devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından hangi değişikliklerin yapılacağı merak edilmektedir. Bu müfredat ile birlikte ders saatlerinde herhangi bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı da araştırılmaktadır. İşte sizlere ders saatlerinin kısalmasının beklendiği müfredata dair detayları aktarıyoruz.

MEB’in Son Dakika Haberi Ders Saatleri Kısalıyor Mu?

Müfredat çalışmalarında sona gelindiği vurgulanırken, yaşanan son gelişmelerde ve son dakika haberlerinde ise ders saatinin değişikliğine ilişkin detaylar dikkatlerden kaçmamaktadır. Bakan Tekin tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ve öğretmenlerin olumsuz etkilendikleri konulardan birisi olan ders saatlerine ilişkin bilgiler gelmektedir.