Eğitim öğretim faaliyetlerine yönelik alınan müfredat değişikliği kararı için ilk kez tarih verildi. MEB çalışmaların devam ettiği dönemde önümüzdeki haftaya işaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gündeme getirilen müfredat değişikliği kararı için beklenen gün geldi. Süreçte öğretmenleri ve öğrencileri neler bekliyor? merak edilirken ilk sinyaller geldi. Önümüzdeki hafta başı yapılması beklenen bir açıklama ile yeni müfredatın detaylarının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yeni Dönemde Öğrencileri Ne Bekliyor?

MEB Bakanı Yusuf Tekin eğitimi milli değerlere göre şekillendirme ve müfredatı sadeleştirme adına başlattığı bu yeni süreçte çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tekin tüm sınıf düzeylerini kapsayıcı sadeleştirme çalışmaları ile hedefe yönelik teorikten çok pratik öğrenmeyi öne çıkarmayı hedefliyor. Müfredat değişikliği ders saatlerini de etkileyecek mi?

Ders Saatleri Kısalıyor mu?

Bakan Tekin katıldığı bir programda yaptığı son açıklamalar ile sürecin nasıl işleyeceği yönünde ilk detayları verdi. Milli ve manevi değerler odaklı yeni müfredatın okul ders saatlerini değiştirmeyeceğini ifade etti.