Eğitim Gücü-Sen 10 Şubat günü için Ankara Ulus Meydanı’nda bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Tarihin geç olduğu itirazıyla karşılaşan Genel Başkan Oğuz Özat basın açıklamasını 4 Şubat Pazar tarihine aldıklarını duyurdu. Asıl bombalar da arkadan geldi.

Atama umduğunuz gibi değil

Eğitim Gücü-Sen Genel Başkanı Oğuz Özat öğretmen atamalarının sayısının umulan gibi olmadığını, mülakat sisteminin devam ettiğini ve atama tarihinin de öğretmenlerde hayal kırıklığı yaratacağını iddia etti. Oğuz Özat’ın paylaşımı:

Öğretmen ataması umduğunuz gibi değil

Hem mülakat, hem sayı, hem tarih

Eğitim Gücü Sen basın açıklaması istediyse bir bildiği vardır.

Kaynak soranlara sert tepki

Genel Başkan Oğuz Özat’ın bu paylaşımı üzerine atanmak için müjdeli haberler bekleyen birçok öğretmen endişelenirken Özat’a konuyla ilgili kaynaklarını sordu. Özat bu soruya ‘kaynak benim, Oğuz Özat. Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkanı’ diyerek yanıt verdi.

4 Şubat basın açıklaması iptal mi?

Oğuz Özat aynı zamanda iki gündür gelen tepkilerin ardından basın açıklaması kararlarından vazgeçtiklerini ancak 4 Şubat tarihinde 5 bölgeden öğretmenleri Ankara Ulus Meydanı’na taşıyacaklarını duyurdu. Kendisine tepki gösterenlere ‘buyurun açıklamayı siz yapın’ dedi.