Seçimin ikinci tura kalmasıyla 3 günlük bir tatil ortaya çıktı. Seçim sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile öğretmenleri için tatil müjdesi geldi.

Tatil Kaç Gün?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dakika olarak geçen tatil haberlerinde pazartesinin seçim dolayısıyla tatil müjdesi verildi. Bu açıklama ilkokul, ortaokul ve liseyi kapsıyor. Yarından itibaren yani cumadan itibaren okullar 3 günlük tatile başlamış oluyor. 3 günlük tatil 29 Mayıs Pazartesi günü sona eriyor ve tatil sonrası 30 Mayıs Salı günü eğitim öğretim kaldığı yerden devam edecek. Yarın yani Cuma günü gün sonu zilinin çalmasıyla beraber öğretmenler ve öğrenciler üç günlük tatile kavuşacaklar. Cumartesi, Pazar ve pazartesi günleri öğretmenler ve öğrenciler tatillerine kavuşuyor. Eğer seçimde görev alacak öğretmenler var ise bu öğretmenlerimiz Pazar günü sandık başlarında olacak.

Yaz Tatili Ne Zaman Başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın her açıklamasında yaz tatilinin erkene alınıp alınmayacağı geç bitip bitmeyeceği konusu merak konusu oldu. 2023 Eğitim Öğretim takvimine göre yaz tatili 16 Haziran tarihinde başlayacak. Yaz tatili eylül ayında sona erecek.