Samsun ziyareti esnasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklama dikkat çekmiştir. Buna göre öğretmenler için mülakat süreçlerinin kesin olarak gerçekleştirileceği bilgisine yer vermiştir. Bu mülakatlar esnasında kamera kayıtlarının alınacağını da belirtmiştir.

Yaptığı konuşmasında objektif olarak davranılacağına ve adil bir biçimde sürecin yönetileceğine de dikkat çekmiştir. Ayrıca konuşmasında dikkat çeken diğer bir husus ise 14 haftalık bir konu sınırlamasının bulunmasıdır. Her öğretmen adayına özel bir kod verileceğine dikkat çeken Bakan Tekin, haklarının korunmasının bu sayede amaçlandığını da aktarmıştır.

Öğretmenlere Mülakatlarda Kod Mu Veriliyor?

Öğretmen atamaları için gerçekleştirilecek mülakatların mutlaka yapılacağını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kamera kaydı altında bu sürecin yapılacağını ve son derece objektif, adil bir biçimde hareket edileceğini de aktarmıştır.

Gerçekleştirilecek tüm adımlar için mülakat sürecinde şeffaf davranılacağına dikkat çekmiştir. Adil şekilde yönetileceğini vurgulayan MEB’in ne denli başarılı olacağı ise merak konusudur.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in gerçekleştirdiği ziyaretlerde yeni açıklamalarda bulunduğuna dikkat çekilirken, yeniliklerin ve değişimin ayak sesleri olarak belirtildiği de vurgulanmaktadır. Öğretmenler ve eğitim-öğretim hayatında olan öğrenciler için olumlu etkilerin olması beklentiler arasında yer almaktadır.