Milli Eğitim Bakanlığı yeni aya girmeden Şubat ayı ek ders ücretleri ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu. Normal şartlarda yapılması gereken ödeme süresi değişiyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim veren öğretmenlerin ek ders ödeme günleri değişiyor mu? sorusu gündeme geldi. Konu ile ilgili Bakanlık sadece Şubat ayı için geçerli olacak ek dersi ücretlerinin normal takvimden daha erken yatırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Paylaşılan bilgiye göre ek ders ödemelerinin en geç 4 Mart Pazartesi gününe kadar hesaplara aktarılmış olacağı bildirildi. Şubat ayının 29 çekmesinden kaynaklı olarak ayın ilk günü Cumaya denk geliyor.

Bu Ay için Erken Yatacak!

Takvim göz önüne alındığında ek ders ücretlerinin ayın 10'una kadar uzayabilme ihtimali oluşurken ödemelerin daha hızlı hesaba geçebilmesi için böyle bir karar aldığı söyleniyor. 15 saatlik ders karşılığı verilen ek ders ücreti sınıf öğretmenlerinde 30 saate kadar çıkabiliyor. Öğretmenlerin herhangi bir şekilde ödeme takvimlerinde değişiklik olduğunda il milli eğitim müdürlükleri e-posta yolunu kullanarak bakanlığa bağlı olarak hizmet veren öğretmenlerle iletişime geçiyor.