Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok eskiye dayanmayan ara tatil uygulaması 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Ramazan Bayramı ile çakışıyor. Bu durumda tatilin nasıl uygulanacağı, seminer çalışmalarının nasıl düzenleneceği ise bilinmiyor.

2. dönem ara tatil ne zaman?

2023 2024 eğitim öğretim yılında 2.dönem ara tatili 8 Nisan 2024 Pazartesi başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek.  Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayıp 12 Nisan Cuma sona erecek. 9 Nisan 2024 Salı gününün ise arife günü olduğunu vurgulamakta fayda var. 

Normalde yüz yüze yapılacaktı

Ara tatil dönemlerinde öğretmenlerin yaptığı mesleki çalışmalar için yüz yüze yapılması kararlaştırılmış ancak bu eğitim öğretim yılının 1.dönemi için istisna uygulanmıştı. Bakan Tekin uygulamanın 2.dönemde kesin olarak yüz yüze yapılacağını ifade etse de tatilin Ramazan Bayramı ile çakışması sonrası yüz yüze seminer çalışması imkanı kalmamış oldu.

Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ikinci dönem ara tatil uygulamasıyla ilgili nasıl bir yol izleneceğine dair açıklama gelmezken mesleki çalışmalarının yapılıp yapılamayacağını ise zaman gösterecek.