Plan ve bütçe komisyonunda geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşüldü. Bakan Tekin’in sunumu, vekillerin Bakan Tekin’e sorularıyla birlikte oldukça yoğun geçen bütçe görüşmeleri tamamlandı. Bütçe görüşmelerinde dikkat çeken konulardan biri öğretmenlere araştırma geliştirme tazminatı verilmesi talebi oldu.

Öğretmenlere ek ödenek

Milliyetçi Hareket Partisi ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu görüşmede söz alıp Cumhur ittifakı olarak öğretmenler için yaptıklarına ve öğretmenlerin halen devam eden sorunlarına değindi. Aksu şunları söyledi: Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak, öğretmenlerimizin özlük haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi, maddi ve manevi beklentilerinin mümkün olan en üst seviyede temini amacıyla gayret gösterdik. Bu kapsamda, öğretmenlerimize 3600 ek göstergenin getirilmesi,

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması ve kariyer imkânlarının genişletilmesi ile mali ve sosyal haklarda iyileştirmeler gibi önemli düzenlemeler yapılmıştır. Bunun yanı sıra, atanamayan öğretmen sorununun kademeli olarak çözülmesini ve bu konunun sorun olmaktan çıkarılmasını gerekli görüyoruz. Parti olarak öğretmenlerimize “araştırma-geliştirme tazminatı” adı altında ilave bir ödenek verilmesinin doğru olacağını değerlendiriyor ve öneriyoruz.