Yusuf Tekin dönemi bir MEB projesi olarak hayata geçirilmek üzere olan Öğretmen Akademileri, öğretmenlerin çeşitli konularda alanında uzman kişilerden eğitim alarak gelişmesini sağlamak üzere planlanmış bir proje. Son olarak Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü paylaştığı videoyla Van Öğretmen Akademileri’nin çok yakında paylaştığını duyurdu.

Öğretmen Akademileri nedir?

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras’ın konuyla ilgili videoda şu ifadelere yer verdi. Bakanlığımızın öncülüğünde hayata geçirilen Van Öğretmen Akademileri çok yakında başlıyor. Öğretmenlerimizin kişisel, sosyal, kültürel yönden gelişimlerini desteklemek amacıyla yenilikçi içerikler hazırladık. Alanında uzman isimlerle öğretmenlerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle Van Öğretmen Akademileri’nin ilimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını dinliyorum.

Van’da görev yapan öğretmenlerin de görüşlerine yer verilen videoda öğretmenler, alanları dışında ilgi ve talepleri doğrultusunda edebiyat, tasavvuf musikisi gibi eğitimler almak istediklerini ve proje dolayısıyla çok memnun olduklarını ifade ediyor.