Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) öğretmenlere yönelik hazırlamış olduğu projeler son dönemlerde dikkat çekmektedir. Çeşitli kursların, çevrimiçi eğitimlerin ve kendilerini geliştirebilecekleri çalışmaların yanı sıra dergi projesine de yer verilmiştir. Öğretmenimiz adlı bu derginin ikinci sayısının da okurlar ile buluştuğuna dikkat çekilmiştir. Öğretmenler ile ilgili büyük fark yaratan bu çalışma sayesinde kültürel birikimlerin ön plana çıktığı da aktarılmıştır.

Projenin Amacı Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yapmış olduğu açıklamada önemli bilgilere yer verilmiştir. Buna göre çıkarılan dergi ile birlikte Bakanlığa bağlı tüm okul ve kurumlardaki görevli olan öğretmenlerin birikimlerinin ön plana çıkarıldığı ve kültürel gelişimlere yer verildiği de aktarılmıştır. Aynı zamanda mesleki değerin ne denli önemli olduğu, toplumdaki yerinin yüceltilmesi gerektiği ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmaların kıymetinin vurgulandığı bir proje olduğu da belirtilmiştir.

Çevrimiçi olarak ogretmeniz.meb.gov.tr sitesi üzerinden takip edilen dergide eğitimdeki en iyi uygulamalara, çeşitli anı ve deneme ile köşe yazılarına da yer verilmektedir. Ayrıca seyahat konularından, ulusal ve uluslararası çeşitli mecralarda yapılan haberlerden de bilgi sahibi olmanıza olanak verilmektedir.