Şu anda kadrolu öğretmenler ve ücretli öğretmenler için geçerli olan ek ders ücreti 51.15 Lira civarında. Ancak Temmuz ayıyla birlikte bu rakam yaklaşık yüzde 50 artacak. Tahminlere göre, kadrolu öğretmenlerin alacakları ek ders ücreti yaklaşık olarak 76.72 Lira seviyesine yükselecek.

Ücretli Öğretmen Ek Ders Ücreti

Ek ders ücreti miktarı ister kadrolu öğretmenler için olsun ve isterse de ücretli öğretmenlik için olsun, aynıdır ve 2023 yılı için an itibariyle brüt 60,72 TL’dir.Ancak kadrolu öğretmenlerin ek ders ücretinden sigorta primi kesilmezken, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinden kesilir ve bu nedenle iki ek ders net ücreti arasında bir fark meydana gelir.
Brüt ek ders saat ücreti   60,72 TL
Sigorta primi kesintisi   8,50 TL
Net ek ders saat ücreti   52,22 TL
Yukarıdaki tablodan görüleceği üzere; gelir vergisi istisnasından faydalanan bir ücretli öğretmenin NET ek ders ücreti tam olarak 52,22 TL’dir. Yeni ek ders ücretleriyle birlikte, öğretmenlerimizin maddi durumları daha da güçlenecek ve motivasyonları artacak. Hem kaliteli bir eğitim vermeye devam edecekler hem de daha iyi bir yaşam sürme imkanına kavuşacaklar.

Özel eğitimde görevli ücretli öğretmenin ücreti

Özel eğitimde görevli öğretmenin ek ders ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 176’ncı maddesi gereğince yüzde 25 zamlı ödenmektedir. Ancak bu hüküm kadrolu öğretmenler için geçerli olup ücretli öğretmenlerde %25 zamlı ödeme yapılmamaktadır

Ücretli öğretmenin gece ve hafta sonu ek ders ücreti

Ücretli öğretmenin gece ya da hafta sonu ek dersi zamlı ödenmez ve ücretli öğretmen; gece ya da gündüz, hafta içi ya da hafta sonu fark etmeksizin aynı ücreti alır.