Milli Eğitim Bakanlığı’nın kısa bir zaman içerisinde atama takvimini açıklaması bekleniyor. Atama sayısına dair kulislerde konuşulan sayılar öğretmenleri memnun etmese de birçok öğretmen kendi branşının alacağı kadroya odaklanmış durumda. Müfredat değişimiyle birlikte ise 3 avantajlı branş öne çıkıyor.

Türkçe ve edebiyat öğretmenliği

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘paradigma değişimi’ ifadesiyle tanımladığı kapsamlı müfredat değişikliği önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Dil eğitiminin 4 temel beceri üzerinden işleneceği şimdiden belli. Bu durum dil dersi sayısını ve öğretmen ihtiyacını arttırabilir. Zira mevcut düzende öğretmenlerin iş yükü yeni sistemle fazlaca artmış durumda.

Bakan Tekin’in ana dil eğitimi konusundaki hassasiyeti de kendisi tarafından defalarca vurgulandı. Durum böyleyken Türkçe ve edebiyat öğretmenliğinin atama sayılarında avantajlı olması bekleniyor. Yabancı dil eğitiminde de yeni modele geçilirken Türkçe ve edebiyat öğretmenliğinin yanınca başta İngilizce olmak üzere Almanca öğretmenlerinin de beklediklerinden fazla kadro alması muhtemel.