Son haftalarda gündemde olan konular arasında seçim haftasında uygulanması beklenen bir haftalık okulların tatil edilmesi konusu yer almaktadır. Seçimlerin yapılacağı 31 Mart tarihinin ardından 1-5 Nisan tarihleri arasında bir haftalık tatilin iddia edildiğini belirtebiliriz. Ancak bu tatil uygulamasına yönelik herhangi bir açıklamanın Bakanlıktan gelmediğini belirtebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi bir açıklama bulunmazken, sosyal medya hesaplarında da hiçbir bilginin yer almadığı belirtilmektedir.

Seçimden Sonra 1 Hafta Tatil Var Mı?

Seçimden sonraki bir haftalık süreçte okulların tatil edileceğine ilişkin iddiaların kaynağının geçmiş yıllarda bu tür uygulamaların yapılmasıdır. Daha önceki seçimlerden sonra bir veya iki günlük tatilin yapıldığı belirtilmektedir. 2024 yılında ise seçimlerin ardından okulların tatil edileceğine dair somut bir bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple şüphe ile yaklaşılan bu iddianın doğruluğu kanıtlanmamıştır.

Ancak Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) resmi web sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapılması halinde bu tür bir uygulamanın yapılması da mümkün olacaktır. Aksi halde buna benzer iddialara itibar edilmemesi tavsiye edilmektedir.