İçerisinde bulunduğunuz teknoloji çağında gerçekleştirilen resen seçim görevlendirmelerini bir kenara bırakarak, diğer yandan seçim toplantılarına katılan öğretmenlerden ek ders kesintisinin yapılması sebebiyle şikayetlerin arttığı belirtilmektedir. Öğretmenlerin 700 TL Kaybı Neden Kaynaklanıyor? Sorusunun yanıtını bu haberimizde alabileceksiniz. Seçim görevinin verilmesi sebebiyle toplantıya çağırılan öğretmenlerden yapılan kesintiler ile ilgili detayları aktarıyoruz.

Seçim Toplantısına Ek Ders Kesintisi

Seçim görevlendirmelerinin resen yapılması ve bu toplantılara katılan öğretmenlerden ise ek ders kesintisi yapılması tepki toplamaktadır. Toplantı gününde öğretmenin dersinin boş olması halinde öğretmenlerin bu toplantıdan para almasına karşın, dersi bulunan branş veya sınıf öğretmenlerinden ise ek ders kesintisi yapıldığı görülmektedir. Bu miktarların 700 TL’yi bulması ise tepkilere neden olmaktadır.

Çözüm olarak bu adaletsizliğin sona ermesini bekleyen eğitim camiası, toplantı gün ve saatlerinde öğretmenlerin görevli izinli sayılması gerektiğini savunmaktadırlar. Böylelikle görevli izinli sayılacakları tarihlerde ek ders kesintisi uygulanması söz konusu olmayacaktır. Eşitsizliğin yaşandığını öne süren öğretmenlerin tepki gösterdiği görülmektedir. Herhangi bir ücret kaybının yaşanmaması adına görevli izinli sayılmaları gerektiği vurgulanmaktadır.