Ara tatil konusu bu haftanın gündemi. Ara tatil kalkacak mı sorularına yanıt veren Bakan Yusuf Tekin bu sene öyle bir gündem olmadığını belirtti ancak sözlerine öğretmenlerimize sorarız eğer talep edilirse sonraki senelerde değerlendirilebilir dedi. Yani bu yıl ara tatiller var ama tarihinin değişmesi gündemde.

Öğrencilere müjde ara tatil öne çekilebilir

MEB’in yayınladığı tatil takvimine göre bu sene 1.ara tatil 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak, 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Bağlanan hafta sonu tatilleriyle birlikte tatil toplam 9 güne çıkacak.  Fakat meteoroloji uzmanlarının beklentileri tatil tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi. Kasım ayının ilk haftasında İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümünde kar fırtınası bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı hem ulaşımda zorluk yaşanmaması için hem de öğrenciler karın tadını doyasıya çıkarabilsin diye 1.ara tatili kar yağışı beklenen haftaya çekebilir.

Böylelikle ara tatil öncesinde gelebilecek ekstra bir kar tatiliyle de eğitim öğretim aksamamış olacak. Öğrenciler derslerine devam ederken öğretmenler açısından da yıllık planda geri kalma söz konusu olmayacak. Tatilin öne çekilmesi gündemde ancak henüz net değil. Meteoroloji uzmanlarının kar fırtınasıyla ilgili beklentileri güncellendikçe tatil tarihlerinin kesinleşmesi beklenebilir.