Öğrenci harçlıkları düşük kaldı ve kantincileri üzdü. Dernek Başkanı Aykut Sunar yaptığı açıklama da fiyat artışlarının ve kira artışlarının kendilerini çok etkilediğini söyledi.

Kantin İşletmeleri Başkanı Aykut Sunar Açıkladı

2023-2024 kantinci işletmeleri Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kocaeli Sağlıklı Yaşamı Destekleyen Kantin İşletmecileri Esnaf Dernek Başkanı Aykut Sunar, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kala kantin işletmecilerinin sorunları ve istekleriyle ilgili açıklamada bulundu. Sunar yaptığı açıklamada, “Kantin işletmecisi meslektaşlarımızın pandemiden en çok etkilenen meslek dalı oldukları için hala bunların sarsıntıları ve yeni etkileri devam etmektedir. Bunun yanında ekonomide oluşan fahiş fiyat artışları, eleman maliyetleri ve enerji giderlerinin artması yeni sezonda meslektaşlarımızı çok etkileyecektir.

Kira Artışları Kantincileri de Vurdu

2023/2024 eğitim öğretim yılının başlamasına az süre kaldı. Oryantasyonlar ile derslere başlayan öğrencilerin günlük harçları kantincileri tatmin etmedi. Özellikle giderleri de çok artan kantincilerin ilk istekleri kira artışlarında ki yüzde 25 artış sınırını onlara da uygulanması gerektiği oldu. Geçen sene uygulandığını söyleyen Dernek Başkanı Aykut Sunar aynı uygulama bu seneninde devam etmesi için basın açıklaması yaptı. Sözlerine devam eden Sunar şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın kantin işletmecisi meslektaşlarımızı olumsuz etkileyecek aile birliği yönetmenliğini değiştirmek yönündeki çabaları ve çalışmaları bu konu ile ilgili yapılan çalıştaya federasyon ve odalarımız davet edilmesine rağmen önerilerimizin dikkate alınması yönündeki endişelerimiz devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı kantinleri ticari amaçla değil daha çok öğrenciye hizmet amaçlı bir yol izlediklerinde bunlar fiyatlara çok olumlu etki yapacaktır ve öğrencilerimizin alım gücü artacaktır.