Yeni yılla birlikte servis ücretleri had safhaya ulaştı. Ticari zekaya sahip bir vatandaş yaptığı o hamle ile halkın lehine bir uygulama başlattı. Ücretsiz servis uygulamasına dair işte tüm detaylar…

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan bir vatandaş aldığı kredi ile mini bir minibüs satın aldı. Aldığı aracı okula uzak mesafede olan öğrencilerin evinden okuluna taşınabilmesi için kullanılabilecek ücretsiz bir servis yaptı. Örnek olacak uygulama vatandaşlar tarafından da çok beğenildi.

Ücretsiz Servis

Özellikle evi okula uzak mesafede olan öğrencilerin ücretsiz taşıma hizmetinden faydalanması sağlandı. Mahalledeki yüzlerce öğrenci yürüyerek okula doğru giderken yol üstündeki öğrencileri de aracını alıp ücretsiz şekilde okullarına taşıyan araç sahibi öğrenci memnuniyetinin kendisine yettiğini ifade ediyor.

Muş'ta başlatılan bu uygulamaya benzer bir destek devlet tarafından da veriliyor. Özellikle büyük şehirlerde okul servislerini kullanarak evinden okula gidecek bir öğrencinin servis bedeli ücretsiz olabiliyor. Bunun için ailenin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Özellikle sosyal yardım alan aileler devletin kendilerine sunduğu ücretsiz servis ulaşım desteğinden faydalanabiliyor.