İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Murat Kurum seçim etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak üniversiteli gençlerin davetiyle sahur saatinde öğrenci evini ziyaret eden Bakan Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının ilk iftarını gerçekleştirdikten sonra sahur için öğrenci evini ziyaret eden Kurum üniversite öğrencileri ile birlikte menemen yaptı ve çay demledi. Bu öğrenci televizyon programı üzerinden daha önceden Murat Kurum’a ulaşmış ve sahura davet etmişti.

Hukuk öğrencisinin evinde ağırladığı Murat Kurum ve arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahur yemeği sırasında İstanbul'da Belediye Başkanı seçilirse öğrencilere yapacağı yatırımları tek tek paylaştı.

Öğrencilere Neler Vadetti?

Öğrenci evlerinde kullanılan 25 metreküplük doğalgaz ücretsiz olacak. Her öğrenci yılda 10.000 TL burstan faydalanacak. İSMEK'lerde her öğrenci ücretsiz eğitim alabilecek. Üniversite okuyan öğrenciler Bakanlık aracılığı ile lise çağındaki çocuklara ders verebilecek. Saati 200 TL'den para kazanabilecek. 10 bin gence 100 bin sermaye desteği verilecek. Kütüphaneler arttırılacak, teknoparkların sayısı çoğalacak.