İstanbul Valiliği öğrencilerin eğitimine katkı sunabilmek için geri ödemesiz 3.000 TL burs ödemesi uygulamasını başlattı.

Konu ile ilgili müjdeyi İstanbul Valisi Davut Gül duyurdu. Öğrencilere geri ödemesiz 3.000 TL burs desteği verileceği müjdelendi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlayabilmek için başlatılan bu destek 500 öğrenci için sınırlandırıldı. Ayda 3.000 TL burs ödemesi yapılacağı müjdesi verilirken kampanyanın detayları da paylaşıldı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimde desteklenmesi için devlet tarafından verilen burs ödemelerinin yanı sıra belediyeler belirli aralıklarla nakit destek ödemesi de yapıyor. Kampanya kapsamında liseye geçiş sınavından tam puan olan 500 öğrenci ilk etapta tek seferlik 6.000 TL ödeme yapılacaktır, denildi.

Çocuk Destek Ödeneği Başvurusu

Devletin sunduğu sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanmak isteyen aileler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak eğitim desteği alabilir. İsteyenler başvuru sürecine online platform üzerinden e-devlet kanalını kullanarak tamamlayabilir. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile maddi destek ödemesinden faydalanmak isteyenler sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu formunu doldurarak aktif katılım sağlayabilir.