Nisan ayı içerisinde Ramazan Bayramı’nın da olması öğrencilerin kafasında soru işaretlerine yol açtı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ikinci ara tatil ile ilgili önemli ifadelere yer verdi. Geçtiğimiz günlerde MEB bir anket paylaşmış ve ara tatil ile ilgili görüşleri değerlendirmişti.

Nisan Ara Tatili Olacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son yıllarda uygulanan ara tatil uygulaması devam ediyor. Öğrenciler birinci ve ikinci dönem ilk sınavlarının ardından birer hafta ara veriyor. Bilindiği üzere bu yıl ikinci ara tatil Nisan ayında yapılacak. Ara tatilin olduğu hafta da Ramazan Bayramı’nın kutlandığı haftaya denk geliyor. Bu sebeple de ara tatilin iptal edilme ihtimali bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatillerin iptal olabileceğine dair sinyaller verdi. İkinci ara tatilin bayram haftasına denk gelmesi sebebiyle bu durumun zorlaşacağını söyleyen Tekin, “İkinci dönemde biraz olmayacak gibi duruyor.” dedi.

Nisan Ara Tatili Ne Zaman ?

8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak. 11 Eylül 2023'te başlayan eğitim öğretim dönemi, 14 Haziran 2024'te sona erecek.