Engelli kamu personeli seçme sınavına girmeye hazırlananlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden müjdeli haber geldi. Şartları karşılayan engelli bireylerin sınav masrafları artık belediye tarafından karşılanacak.

EKPSS kura sonuçları açıklandı. Gözler kura sonucunda kimler boş kontenjanları atandı? sorusuna çevrildi. ÖSYM'nin yaptığı paylaşım sonrası o belediyeden konu ile ilgili müjdeli bir haber geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi almış olduğu karar doğrultusunda EKPSS sınavına girecek olan öğrencilerin ücretlerini karşılama kararı aldı.

Destek Kimler Yararlanacak?

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde başlatılan sosyal yardım çalışmalarına neticesinde listede adı kayıtlı olan düzenli sosyal yardım alan ailelerin engelli bireyler eğer E-KPSS sınavına girecek olursa ücretler Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Devletin Bakanlık eliyle hesaplara aktardığı destek ödemelerinin yanı sıra bağlı bulunan ilçedeki belediyelerin düzenledikleri destek kampanyaları ile yardımlarda bulunmayı sürdürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Ankara Büyükşehir Belediyesi almış olduğu karar kapsamında EKPSS sınavına girecek olan 45 yaşına aşmamış engelli bireylerin sınav giriş masraflarını üstlenecek.

Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Konu ile ilgili yapılan açıklamada tarih verildi. 29 Şubat tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan formu dolduranlar ücretsiz sınav hakkında faydalanabilecek.