Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara gönderdiği yazı taslağında yer verdiği kutlama yasağının detayları belli oldu.

Özel okullar yönetmeliği değişti. MEB’in resmi gazetede yayınladığı güncel yönetmelik kapsamında öğrencilerin psikososyal gelişimini zedeleyici, milli ve kültürel değerlerine aykırı her türlü kutlamanın yasaklanmasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda özel okullarda düzenlenen Paskalya, Noel ya da Cadılar Bayramı gibi kutlamalar artık yasak. Alınan karar için ilk yazı geçtiğimiz yıl okullara iletilmişti. Konuyla ilgili ilk talimatın verilmesinin ardından resmi yönetmelik değişikliği ise henüz yeni gerçekleştirildi.

Özel Gün Kutlamaları Neden Yasaklandı?

Öğrencilerin milli ve manevi değerlerine aykırılık gösterilebilecek özel gün kutlamalarını yasaklayan o kararın ardından daha çok istek ve yetenek doğrultusunda gelişimi destekleyici faaliyetlere yönelmenin altı çizildi.

MEB'in özel okullar yönetmeliğinde yaptığı değişiklik kapsamında öğrencinin gelişimini destekleyici sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerine yönelik “Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi” adı altında yeni bir kurum türünün tanımlamasına da ilk kez yer verildi.