Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan eğitimde sadeleştirme süreci hız kesmeden sürüyor. Çalışmaların devam ettiği bu günlerde Biyoloji dersine yeni bir ünite konulması beklenirken Matematik dersinden de bir ünitenin çıkarılması ihtimali konuşuluyor. İşte detaylar…

Bakanlık Cumhuriyetin 100.yılı şerefine yaptığı yeniliklerle son dönemlerde büyük ilgi görüyor. Türkiye Yüzyılın Maarif modeli kapsamında öğretim programında yapılan yenilikler eğitim camiasında da ses getirdi.

2024 yılında 2025 eğitim öğretim yılı itibariyle müfredat değişikliğinin geçerli olması planlanıyor. Öte yandan yeni müfredatın bazı başlıkları sosyal medyada iddia niteliğinde yayılıyor. Bakanlık tarafından kesin olarak açıklanmamış olmasına rağmen Biyoloji derslerinin içerisine yaratılış teorisi konulacağı iddia ediliyor.

Müfredat Değişikliği ile Matematik Dersinde Ne Değişecek?

Öte yandan Matematik dersi ile ilgili de bir ünitenin çıkarılacağı iddia edildi. Yeni eğitim öğretim yılında integral konusunun çıkarılacağı, kümeler ve mantık konusunun ise sadeleştirileceği söylendi. Eğitim-Sen başta olmak üzere onlarca eğitimci bakanlık tarafından yapılan bazı yenilikleri desteklese de bazı yenilikleri tasvip etmedi.