Müfredat değişikliğinde sona yaklaşıldıkça merak edilen pek çok konu yer almaktadır. Müfredat Değişikliğinde Neler Var? 2024-2025 eğitim öğretim yılında ders saatlerinde herhangi bir değişiklik olacak mı? Ders sürelerinin kısaltılması söz konusu mu? Gibi pek çok sorunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Aynı zamanda MEB’in yeni müfredatının ne zaman uygulanacağı da bu sorular arasında yer almaktadır. İşte size bu haberimizde müfredat değişikliğine dair tüm detayları aktarıyoruz.

Yeni Müfredat Ne Zaman Uygulanıyor?

Bakan Yusuf Tekin tarafından son dönemlerde yapılan açıklamalarda yeni müfredata dair detaylar gelmektedir. İlk etapta 1, 5 ve 9. Sınıflarda uygulanacak olan müfredat değişikliği için yeni eğitim öğretim yılının işaret edildiğine dikkat çekebiliriz. Kabine sonrasında yaptığı açıklamalarda Bakan Tekin, komisyonların kurulduğuna işaret etmiştir. Öğrencilere pedagojik gereklilikten daha fazlasının yüklendiğine vurgu yaparken, öğretmenlerin haftalık ders saatlerinin yetersiz olduğunu da açıklamıştır.

Çocukların ve öğretmenlerin başarısız olmalarına da yol açtığını savunduğu bu görüşünde, en iyi koşulların sağlanacağına ve verimli zaman aralıklarının tanımlanacağına dikkat çekmiştir.