2024 yılı itibariyle zorunlu ve isteğe bağlı Pedagojik Formasyon eğitimi almak isteyenler için uygun bölümlere dair bu haberimizde tüm detaylar sizleri bekliyor olacaktır. 2024 yılında hangi bölümlerin tercih edilebileceğini güncel bir şekilde görebileceksiniz. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2024’te belirlenmiş formasyon bölümlerini listelediğini vurgulayabiliriz.

Buna göre eğitim sertifika programları kapsamında alabileceğiniz bu belge için nasıl hareket edeceğinizi öğrenebileceksiniz. Mezun olduğunuz bölüm eğitim fakültesi dışında ise öğretmenlik yapabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız bu belgeyi özel program dahilinde 2 yıllık sürede ve 120 AKTS kredi ile alabilirsiniz.

Pedagojik Formasyon Başvuru Şartları Nelerdir?

Adayların pedagojik formasyon belgesini alabilmek için başvuru yapmak istediklerinde belirli şartlara sahip olmaları gerekmektedir. Lisans mezunu olan adaylardan, 21 yaşını doldurmuş olanların ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınavında veya YÖKDİL sınavlarında en az 50 puan almış olmaları şartı da aranmaktadır.

2024y yılında zorunlu formasyon alan bölümler arasında eğitim fakültesinde okuyanlar için sınıf öğretmenliği, Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, okul öncesi öğretmenliği, müzik öğretmenliği, beden eğitimi öğretmenliği gibi branşlar yer almaktadır.