Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler neticesinde Müdür Atamalarında Branşlara Göre Öncelik Tanındı mı? Sorusunun ön plana çıktığı görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan bu yeni yönetmelikte müdür atamalarının hangi branşlarda öncelikli olacağına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Halen öğretmenlik yapan ve geçmişte yöneticilik görevini tamamlamış olanların yeniden ve ilk defa görevlendirilenlerden de tekrar görevlendirilmek isteyenlerin başvuru yapabilecekleri yöneticilik atamalarında yeni yönetmeliğin baz alınacağı vurgulanmaktadır.

Yönetmeliğe göre yeniden görevlendirme hükümlerine göre gerçekleştirilecek atamalar için başvuru yapacaklarda bazı kriterlere bakılacaktır. İller arası isteğe bağlı olarak yöneticilik görevini bırakanların ise yönetmelikte bulunan bu maddelere göre tekrar başvuru yapmalarına olanak verilecektir.

Müdür Atamaları İçin Hangi Branşlar Öncelikli?

Bu atamalarda merak edilen konulardan bir diğeri ise müdür atamaları için hangi branşların öncelikli olduğudur. İlkokul Ve İmam Hatip Ortaokullarına Müdür atamalarında tercih yapacak olanların, Okul Öncesi, Sınıf Öğretmenliği İle Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi branşlarından olanlar için öncelik tanınacağı vurgulanmaktadır.