Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde eğitim alınan meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin istihdam olanaklarından daha kolay faydalanabilmeleri için farklı programların hayata geçirildiği vurgulanmaktadır. MEB'in Meslek Liseleri İçin Yeni Programları Nedir? Sorusuna yanıt arıyorsanız; bölge, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre gibi başlıklarda incelenecek olan toplamda 4 farklı programın neleri içerdiğine dair bilgi sahibi olabileceksiniz. Bu yazımızda hayata geçirilen programların detaylarını, neler kazandıracağını ve avantajlarının neler olduğunu açıklıyoruz.

4 Yeni Program Hayata Geçiriliyor mu?

Sektöre yönelik eğitim verilmesinin önünü açan bu programların hayata geçirildiği vurgulanmaktadır. Yeni mevzuatlar kapsamında sektörlerin daha yoğun olduğu bölgelerde okullara kayıt yaptıracak 11. Sınıf öğrencileri için yeni kontenjanların açılacağı ve bununla birlikte barınma gibi çeşitli ihtiyaçlar konusunda kolaylık sağlanacağı da belirtilmiştir.

Hazırlanacak yeni yönergelerin tüm illere gönderildiği vurgulanırken, mesleki eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlayacak olan bu yönergelerde okul türleri tanımlanacaktır. Ayrıca okulların mevcut yapılarında yeni okul eğitim modellerine yer verildiği de vurgulanmaktadır. Tüm okulların entegre hale gelmesinin ardından, sektörlerin talebine uygun nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanacağı aktarılmaktadır.