Kemal Şamlıoğlu yeni dönem Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yardımcı olarak Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı’na atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na yeni bakan yardımcısı

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin ardından, eski Bakan Mahmut Özer, Ordu Milletvekili olarak parlamento çatısı altında görev alırken bakanlık görevinden ayrıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmut Özer yerine 4 Haziran 2023 tarihinde Yusuf Tekin’i atadı. Yusuf Tekin’in göreve başlamasının ardından bugün yeni Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak Kemal Şamlıoğlu görevlendirildi.

Kemal Şamlıoğlu’ndan açıklama

Kemal Şamlıoğlu sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; ''Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanmam vesilesiyle, şahsımı bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sayın Bakanımız Yusuf Tekin'e şükranlarımı arz ediyorum'' ifadelerine yer verdi.

Kemal Şamlıoğlu kimdir? Kemal Şamlıoğlu nereli?

1978 yılında Rize Ardeşen doğumlu olan Şamlıoğlu, 1999 yılından itibaren kamu kurumlarında ve özel sektörde eğitimcilik yapmıştır. Özel sektörde aldığı görevlerde, işletmecilik, insan kaynakları, bütçe yönetimi gibi konularda çalışmalar yaptı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde genel sekreter olarak da çalışan Şamlıoğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin eğitim ve öğretim politikaları kurulunda kurucu üye olarak bulundu. Uluslararası alanlarda yayımlanmış Tanzimat Yeniliğinin Retorik Problemleri kitabı ile Asallaşan Şiir: Makine ve İnsan İsmet Özel gibi kitaplar yazmış olan Şamlıoğlu, birçok dergide ve platformda eğitim üzerine yazılar kaleme almıştır. İyi derecede İngilizce bilen Şamlıoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.