Milli Eğitim Bakanlığı 81 ildeki okul müdürlerine uyarı yazısı gönderdi. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak taşrada ve merkezde faaliyette bulunan okul müdürleri için Bakanlık tarafından yazı paylaşıldı. O yazıda Bakanlığın taşınır mal hesaplarının incelenmesi sonucunda ortaya çıkan bazı detaylara yer verildi.

Merkez ve taşra birimlerinde başka birimlere devir sebebiyle fiilen çıkışı yapılan taşınırlara ilişkin değer alan birimlerden belge alınması talep edildi. Okul müdürleri taşınırları farklı bir birime devrettiğinde “taşınır geçici alındı” belgesinin düzenlemesi istenildi.

Okul Müdürlerinden Ne İstendi?

Devir işlemlerinin yapılmadığı ya da zamanında yapılmadığı “taşınır geçici alındı” belgesinin okul müdürleri tarafından düzenlenmediği fark edildi. Muhasebe kayıtlarında bu bilgilere rastlanmadı. Taşınır kayıtlarının harcama detaylarının görülebileceği bir kayıt alanı oluşturulmadı.

Bu durum Bakanlığında dikkatini çekti. Devir suretiyle fiili olarak çıkışı gerçekleştirilen taşınmazların belge düzenlenerek işlemlerin zamanında yapılması, muhasebede kaydının tutulması, harcama birimlerinin ayrı ayrı yapılmasına imkan sunacak şekilde kayıtların tutulmasına dair daha dikkatli olunması istenildi.