Artan hayat pahalılığıyla birlikte memurların gündemlerindeki ilk konu memur zammı. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci ayağı başlıyor. Bugün iş veren heyetinin memur zammı için teklif sunması bekleniyor.

Memur-Sen Gn. Bşk. Yrd. Hacı Bayram Tombul: Görüşmeler olumlu havada seyrediyor

1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul’a göre görüşmeler olumlu şekilde ilerliyor. Tombul beklentilerini şöyle ifade etti.
Çalışma takvimine göre bu hafta hükümet iki kere masaya teklif sunacak. Bunlardan ilkini yarın bekliyoruz. Yarın ki teklifi yeterli bulmamamız durumunda hükümet 17 Ağustos Perşembe günü yeni bir teklifle masaya gelecek. Bundan dolayı bu hafta görüşmelerin seyri açısından oldukça önemli. Kamu işvereni, enflasyon hedefleri üzerinden değil, piyasa gerçekleri üzerinden bir teklifle masaya gelmeli. Makul taleplerimiz karşılık bulmalı ve sözleşme masada uzlaşıyla imzalanmalı.

Anlaşma sağlanamazsa ne olacak?

Hükümetin bu hafta sunacağı teklifin memur ve memur emeklilerini temsil eden heyetlerin kabul etmemesi durumunda, 23 Ağustos gününden itibaren konu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti‘ne gidecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan da memurlara müjdeli haberi ay sonuna doğru duyurabileceklerini ifade etmişti.