Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren eğitim kurumlarında yerel ya da ulusal projelere katılmaya yönelik baskı oluştuğu iddia edilmişti. Konu ile ilgili yakın zamanda Türk Eğitim-Sen yetkilileri bir açıklama da bulunmuştu. Süreç nasıl ilerledi? O açıklamanın detaylarında neler yer alıyordu?

Öğretmenlerin yerel ya da ulusal projelere katkı sağlayabilmesini teşvik eden projelerin zamanla baskıya dönüştüğü öne sürülüyor. Konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen “Sendikaya bağlı olarak görev yapan öğretmenlerin yerel ve ulusal projelere katılımı yönünde milli eğitim müdürlükleri tarafından baskı yapıldığı yönünde bilgiler gelmekte. Bu durum öğretmenleri olumsuz yönde etkiliyor.

“Projeler Eğitimin Önüne Geçiyor!”

Proje hazırlama, eğitim öğretim faaliyetlerinin önüne geçiyor” dedi. Konuyla ilgili sıkıntısını detaylıca aktaran Türk Eğitim-Sen yetkilileri Bakanlık tarafından gönderilen yazıda il ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yerel ya da ulusal projeye hazırlamada kontenjan belirleme uygulamalarına son vermesini talep etti.

Eğitim-Sen Yetkilileri: “Talepte Bulunduk!”

Konu ile ilgili Türk Eğitim-Sen şu ifadeyi kullandı: “Projelerin son verilmesi hususunda İvedilikle uyarılması hususunda talepte bulunduk.” Öğretmenlerin eğitim faaliyetlerinin önüne geçtiği düşünülen proje krizi aşılabilecek mi? konuyla ilgili yapılan şikayet neticesinde yetkili makamlardan resmi bir açıklama gelmedi..