Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin kaldırıldığına ilişkin haberlerin çeşitli mecralarda yayımlanmasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklama gelmiştir. Bu açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığına dair detaylara yer verilmiştir.

Milli Eğitim Şurası ile ilgili toplantının yapılmayacağına dair yapılan haberlerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yalanlandığı ve bu konuda açıklama yapıldığı görülmektedir. Millî Eğitim Şûrası Yönergesine göre toplanmanın yapılacağı belirtilmektedir. Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin kaldırılmasının ardından mülga olan yönetmeliğe göre toplantının yapılmayacağı haberlerinin gerçek olmadığına vurgu yapılmıştır.

Millî Eğitim Şûrası Yönergesi Yayımlandı

Mart 2024 tarih ve 2796 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan yönergeye göre çalışmaların yürütüleceği aktarılmaktadır. Buna göre gerçekleştirilecek düzenleme için hazırlıkların yapıldığı da vurgulanmıştır. Eğitimde teknolojinin yeri ve öneminin, kültürel mirasın teknolojik aktarımının öneminin ve yeni teknolojilerin eğitim ortamlarındaki dönüşümünün başlıca konular arasında yer aldığı ve daha pek çok başlığın istişare edileceği de aktarılmaktadır. Bu yöndeki teknik çalışmaların bilimsel danışma kurulu olan şûra tarafından evrensel değerlere ve standartlara göre toplanmaya devam edeceği de belirtilmektedir.