Millî Eğitim Bakanlığının düzenleyeceği Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarışması için başvuruların alınacağı tarih netleşmiştir. Meb’in Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarışması neden yapılıyor, başvurular ne zaman bitiyor ve yarışma tarihi nedir gibi pek çok sorunun yanıtını alabileceksiniz. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında ilgili alanlarda eğitim gören öğrenciler bu yarışmaya katılabilecektir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen bu yarışma sayesinde hedeflenenlere dair pek çok detayı haberimizde bulabileceksiniz.

Bölge Birincileri İçin Büyük Final

Mesleki eğitim kurumlarında yemek yapımına dair beceri kazanan öğrencilerin, bu yeteneklerini sergilemeleri hedeflenmektedir. Bu fırsatı sunan yarışmada ayrıca Türk mutfağının zenginliğinin yansıtılması da amaçlanmaktadır. Bu eşsiz lezzetlerin ortaya konması amacıyla gerçekleştirilecek yarışma için başvurular 21 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında alınmaktadır.

Öğrencilerin Türk mutfağına dair mirasları koruma sorumluluğunu kazandıracak olan yarışmanın 15-19 Nisan tarihleri arasında icra edileceği vurgulanmaktadır. Ayrıca 28 bölgeden katılımın gerçekleşeceği yarışmanın büyük finalin ise 4 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da yapılacağı belirtilmektedir.