Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" ile Türk mutfağına ait zengin lezzetlerin koruması ve tanıtımı amacıyla harekete geçilecektir. Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri bölümünde öğrenim gören öğrenciler arasında düzenlenecek yarışma için son başvuru tarihinin 2 Nisan 2024 tarihi olduğu belirtilmektedir.

Türk Mutfağının Geleneksel Tatları Ön Plana Çıkarılacak

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün organize etmiş olduğu yarışmada mesleki eğitim yoluyla beceri kazanan öğrencilere yönelik fırsat sunulacaktır. Becerilerin sergilenmesinde önemli bir yere sahip olacağı vurgulanan bu yarışmada Türk mutfağının geleneksel tatları ön plana çıkarılacaktır.

15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak olan yarışma için başvuruların 2 Nisan 2024 tarihinde sona ereceği belirtilmektedir. İnternet adresi üzerinden yapılacak olan başvurularda tüm illerin katılım gösterebileceği aktarılmaktadır. Toplamda 28 bölgenin belirlendiği yarışmada birinci olanların ise İstanbul’da düzenlenecek büyük finale katılacağı belirtilmektedir. Büyük final için belirlenen tarihin ise 4 Mayıs 2024 olarak belirlendiği açıklanmıştır.