81 ilde eğitim veren meslek liselerindeki istihdamı kolaylaştırabilmek için yeni bir okul programı hayata geçirilecek. Konuyla ilgili işte o son dakika açıklaması…

Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerindeki istihdamı arttırabilmek için bölge, sektör içi, ihtisas ve sektöre entegre başlıklarında 4 farklı okul programını hayata geçirecek. Yeni mevzuat kapsamında sektördeki yoğunluğa göre okullara yerleştirilecek 11. sınıf öğrencileri için yeni kontenjanların ayrılması planlanıyor. Üstelik bu öğrencilerin barınma ihtiyaçları da yine okul tarafından karşılanacak.

Bakan Tekin Talimatı Verdi!

Mesleki eğitimde istihdam odaklı bir yaklaşımla başlatılacak bu uygulamanın detaylarına yönelik açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Tekin, talimat kapsamında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına yönelik hazırlanan yönergenin değiştirilmesine yönelik bir talepte bulundu. Buna göre 30 farklı şehirdeki işletme ve sektör temsilcileri ile bir araya gelindi.

İşletme Eğitimi için Yeni Kontenjan Hedefi!

Toplantı kapsamında laboratuvar öğretmenleri, atölye öğretmenleri ve yöneticiler de fikirlerini beyan etti. Yeni dönemde alınan bu karar kapsamında özellikle sektör yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde öğrencilerde ve eğitim faaliyetlerinde bir hareketlilik başlaması bekleniyor. Bu sayede işletme eğitimine tam erişemeyen 11. sınıf öğrencileri için yeni kontenjanlar açılmış olacak.