Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolünün imzalanmasıyla birlikte hangi değişikliklerin gerçekleştirileceği büyük bir merak konusudur. Buna göre protokol ile başlayan karara göre 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 189. Maddesi de baz alınarak çeşitli çalışmaların gerçekleştirileceğine değinilmektedir. Bu haberimizde Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların detaylarına değiniyoruz.

3. Sınıf Öğrencileri İçin Veli İzin Belgesi

Program için belirlenen aşamalardan ilkinde genel tarama testlerine ve ölçümlerine yer verilecektir. Bu çalışmaların hangi tarihte yapılacağına dair tablo paylaşılmaktadır. İlçelerde planlamanın yapılmasıyla birlikte etkin şekilde uygulanmasına olanak verilmektedir. Ancak 3. Sınıf öğrencilerinin ekteki Veli İzin Belgelerini doldurtmaları ve sınıf öğretmenlerine ulaştırmaları gerekmektedir. Bu belgelerin sınıf öğretmenleri tarafından muhafaza edilmesi ve taramaların yapılacağı gün ise hazır bulundurulması gerekmektedir.

Diğer yandan ise taramaların nasıl yapılacağına ve nelere dikkat edileceğine dair bilgilendirmelerin akıllı tahtalarda izletileceği belirtilmektedir. Böylelikle herhangi bir aksaklığın söz konusu olmayacağına ve tarama test ve ölçümlerin koordineli şekilde yapılacağına da dikkat çekilmektedir.